Тел. +38 (044) 221-23-63

С 3 января сняты ограничения на операции по экспорту услуг

НБУ зняв адміністративні обмеження стосовно операцій з експорту послуг відповідно до Закону України від 03.11.2016 р. № 1724-VIII , який набрав чинності 03.12.2016 р., але введений у дію з 03.01.2017 р.

Для цього постановою Правління НБУ від 30.12.2016 р. № 419 унесено зміни до Інструкції про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями, які спрощують проведення операцій з експорту послуг:

  • відтепер резиденти, які здійснюють експорт послуг (окрім транспортних і страхових), прав інтелектуальної власності, авторських і суміжних прав, не повинні будуть дотримуватися законодавчо встановленого строку розрахунків за цими операціями (зараз такий строк становить 120 днів);
  • подаючи документи до банку, експортери зможуть не перекладати на українську мову документи, у т.ч. рахунок (інвойс), викладених англійською мовою чи викладених іншою іноземною мовою з одночасним викладенням англійською мовою;
  • також банки зможуть використовувати копії документів, у т.ч. рахунок (інвойс), в електронній формі для валютного контролю за експортно-імпортними операціями резидентів. Для цього резидент повинен буде відсканувати оригінал документа на паперовому носії інформації та засвідчити його електронним цифровим підписом  (для юридичних осіб — підписом уповноваженої особи).

Новости партнеров По матеріалам: «Інтерактивна бухгалтерія»